MY TABLE
LA MIA TAVOLA
Traditions, food culture, personal stories, secrets and recipes from the italian kitchen with a norwegian twist.
Ciambelline al vino
Vinkjeks. Rustikke, sprøe små søtsaker til kaffen eller til dessertvinen. Typisk tradisjon fra det romerske bondekjøkken.
Surdeig Ciambella – italiensk frokostkake
Ingen ekte italiensk frokost uten en Ciambella - nydelig smak med surdeig
Torta all’arancia
En perfekt vinterkake når italienske appelsiner er i sesong. En av mine absolutt favorittkaker!
Giovedì gnocchi
Gnocchi er en italiensk rett bestående av poteter, mel og egg. Opprinnelig fattigmannskost fra romersk tradisjon.
Cantucci con mandorle e pistacchio
En klassisk kjeks fra Toscana som nytes med et glass vin Santo til. Blir aldri lei av disse med mandler og pistasjnøtter.
Surdeig grissini
Grissini er små, sprøe brødpinner som er perfekt å sette på bordet for å vekke apetitten før et måltid eller som snacks til en aperitivo.
Pane con la Frutta Secca
Nydelig brød til vellagrede oster, appelsinmarmelade eller brunost om du liker det.
Borlotti beans with garlic and sage
Preparing these fresh beautiful borlotti beans is a pure pleasure.
Surdeigsbrød med frø og honning
En av mine absolutte favorittbrød med sunne, digge frø som gir en nøtteaktig smak.
Blueberry and ricotta turnovers
These ingredients are for me the perfect combinations. Fresh blueberries straight from the forest outdoor my cabin mixed with italian ricotta cheese with a touch of lavender.
Carciofi alla Romana
Carciofi alla Romana is a signature dish in Rome. They are cooked gently in white wine, with salt, garlic, lemon, parsley and mint. Deliciously marinated in these flavors, they are even better the day after.
La Pastiera Napoletana
This has become a must in our home for Easter: the legendary Neapolitan pastry filled with ricotta and wheat grains, with the aroma and taste of orange and lemon. Ingredients that take me to the Mediterranean.
La Ribollita
There are countless varieties of this delicious, rustic soup. It is typical for autumn and is traditionally a "cucina povera" within Italian cuisine.
Basic surdeigsbrød
Are you curious about baking sourdough bread and want to begin this fantastic travel and make your own stories? This is a good start.
Zuppa di Latte
La zuppa di Latte is as far away from fancy smoothie bowls, chia puddings or fresh pastries from the baker you can come. It is an ancient dish, a typical example of cibo povero.
Le Frappe Di Carnevale
Frappe, Chiacchiere, bugie, castagnole, frittelle, tortelli. Many names for these fried delicacies that change in shapes and methods of preparation depending on the place of origin
I min bestemor Almas fotspor
Summer memories and passion for traditions and local food productions started this explorations with fresh cow milk and Italian food culture.