Formkake med yoghurt og rabarbra

 

Denne kaken er helt utrolig saftig og jeg elsker syrligheten og friskheten som både yoghurt og rabarbraen gir. Virkelig smaken av sommer!

Denne kaken er et tegn på sommer. Jeg elsker å komme opp på fjellet på seteren hvor jeg har plantet rabarbra bak badstuen. Det har tatt litt tid men i år kom den for fullt. Og da må man nyte en deilig rabarbakake til frokost (på ekte italiensk vis) og lage rabarbrasyltetøy mens den er i sesong!

 

 

RICETTA

Formkake med yoghurt og rabarbra

 

Ca. 8 personer

3 egg

200 gram rårørsukker (ikke for søt, etter min smak)

245 gram yoghurt, gresk

300 gram hvetemel

Skallet fra 1 økologisk sitron (revet)

160 gram olje. (80 gram extra virgin olivenolje og 80 gram solsikkeolje)

2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 klype salt

2-3 lange stilker fersk rabarbra (middels størrelse)

Forvarm ovnen til 180°C varmluft.

Visp eggene sammen med sukkeret til det er lyst og luftig. Tilsett olivenolje og yoghurt, og rør godt sammen.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og revet skall av én sitron. Bland det godt inn uten å overarbeide røren.

Bland så inn terningbiter av rabarbara, pynt toppen med noen lengre stilker.

Smør og strø mel i en rund kakeform på 24 cm. (eventuelt dekk formen med bakapapir) Hell røren i formen og stek i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Bruk en grillspyd e.l. for å sjekke at den er «tørr» inni. (Det skal ikke henge igjen deig på pinnen.)

Ta kaken ut av ovnen, la den avkjøles noen minutter og ta den deretter ut av formen. Avkjøl helt på en rist. Dryss gjerne litt sukker over før servering. Kaken holder seg fersk i flere dager hvis den pakkes godt inn i et kjøkkenhåndkle.

 
 
Next
Next

Enkel surdeigsfocaccia